Banner
Navigator STIRI SI COMUNICATE Stiri si comunicate Politia pentru Protectia Animalelor – Centrul Teritorial Dambovita

PARTENERI

COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA

Arrhiva video

arhiva video

RECLAMA IN SITE

reclama-in-site
ccirc
Camera de Comart si Industrie Romania Cehia filiala Bacau

Newsletter

Nume:

Email:

CAUTA IN SITE

Sesizari Reclamatii

Sesizari si Reclamantii Politia Animale
Politia pentru Protectia Animalelor – Centrul Teritorial Dambovita

Articol publicat in data de: 20.7.2011
In Judetul Dambovita si-a inceput activitatea Politia pentru Protectia Animalelor – Centrul Teritorial Dambovita. Astfel, reprezentantii acestei structuri au luat parte la expozitia canina C.A.C. Pitesti, ce s-a desfasurat in data de 02.07.2011.
   
 Urmare a sesizarilor primite cu privire la existenta unor schelete si organe provenite de la cabaline, abandonate pe domeniul public de pe raza comunei Moroieni in conditii insalubre, echipele de interventie monitorizeaza impreuna cu autoritatile competente legalitatea sacrificarii animalelor in acea zona.
 De asemenea s-a intervenit in cazul unui caine abandonat care a fost preluat si predat Adapostului de caini comunitari Moreni.


 Un cal atasat la un atelaj nesemnalizat si neinmatriculat a atras atentia echipajelor de Politia Animalelor Dâmbovita ca urmare a loviturilor repetate aplicate de cel in detinerea caruia se afla animalul. Detinatorul a fost atentionat cu privire la consecintele pe care le implica relele tratamente aplicate animalelor.
 Pe raza localitatii Visina o alta cabalina, lasata nesupravegheata, se deplasa impreuna cu manzul pe partea carosabila putand pune oricand in pericol participantii la trafic. Echipajul Politiei pentru Protectia Animalelor a dirijat animalele, protejandu-le totodata, spre o zona sigura aflata in apropiere.
 Un alt caz deosebit care a atras atentia Politiei pentru Protectia Animalelor Dâmbovta a fost cel al unui atelaj nesemnalizat si neinmatriculat, condus de trei cetateni care transporta teava de sonda. Cazul a fost adus in atentia Politiei Comunale care a preluat cazul si a deschis o ancheta.
 Dispecerii de la 112 Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă au sesizat Politia pentru Protectia Animalelor Dâmbovita cu privire la existenta unui caine din rasa ciobanesc german pe raza Orasului Buftea, suspect de rabie. Echipajul de interventie care s-a deplasat la fata locului a putut constata prezenta cainelui care se afla intr-un stadiu avansat de deshidratare, fiind în acelasi timp foarte agitat si speriat de faptul ca fusese alungat cu pietre si bate de lemn. Animalul a fost capturat si transportat la un adapost canin unde i s-au facut investigatii de specialitate in urma carora s-a constatat de catre medicul veterinar ca nu prezinta tabloul clinic specific rabiei; ulterior, superbul exemplar a fost adoptat de către Inspector Şef Centru Teritorial Dâmboviţa.
 Politia Animalelor Dambovita a demarat o ancheta cu privire la cainii comunitari otraviti si lasati sa moara in agonie in jurul blocului din Municipiul Moreni.
 De asemenea, in prezent se afla in derulare un caz de abandon si rele tratamente in cazul unor pisici a caror stare de sanatate, bunastare si igiena nu sunt intrunite de catre detinatorii lor.
 Reprezentantii Politiei Animalelor Dambovita au intervenit in aceeasi zi in doua cazuri deosebite, si anume cel al unei femele ciobanesc german din comuna Vacaresti careia datorita conditiilor precare in care aceasta era detinuta avea zgarda de la gat incarnata la nivelul tegumentului. Dupa ce a fost anesteziata s-a putut indeparta zgarda. Cea de-a doua interventie a avut loc in orasul Targoviste, unde s-a intervenit pentru salvarea unei pisici foarte slabite, ce se refugiase pe acoperisul unui bloc.